Politika Privatnosti

Uvod

Ovom Politikom privatnosti se reguliše koji podaci o ličnosti posetioca vebsajta https://skolazivota.rs se prikupljaju, obrađuju i koliko dugo se čuvaju.
Autor sadržaja na vebsajtu https://skolazivota.rs se obavezuje će čuvati privatnost svih posetioca, da će prikupljati samo podatke neophodne za ispunjavanje svrhe vebsajta, a sve u skladu sa dobrim poslovnim običajima.

Ko smo mi

Centar za rast i razvoj “Škola Života”, Španskih boraca 10, 18000 Niš, skolazivota17@gmail.com, 064196-5050 obrađuje vaše podatke o ličnosti.

Vrste podataka o ličnosti koje prikupljamo

Centar za rast i razvoj “Škola Života” prikuplja sledeće podatke o ličnosti:
-Email adresa
-Ime i prezime (odnosno pseudonim)
-Ime vaseg vebsajta
-Fotografije
-IP adresu
-podatke koji su vezani za neophodno korišćenje servisa Google Analytics
-podatak od internet pretraživača posetilaca vebsajta – Cookie (Kolačić)
-Vebsajt je uvezan sa Facebook stranicom https://www.facebook.com/savetovalisteiradionice tako da se prikupljaju i podaci lica koja su označila da im se predmetna stranica “sviđa”, odnosno ukoliko su njeni pratioci.

NE vršimo obradu posebnih kategorija podataka o ličnosti koji se tiču rasnog ili etničkog porekla, političkog mišljenja, filozofskog uverenja, kao i obradu genetskih podataka, biometrijskih podataka u cilju jedinstvene identifikacije lica, podataka o seksualnom životu ili seksualnoj orijentaciji fizičkog lica.

Svrha i osnov obrade

Centar za rast i razvoj “Škola Života” koristi vaše podatke za sledeće svrhe:
-Kreiranje korisničkih naloga(u svrhu komentarisanja sadrzaja koji se nalazi na vebstranici)
-Pružanje osnovnih usluga
-Komunikacija sa korisnicima

Centar za rast i razvoj “Škola Života” podatke o ličnosti obrađuje na osnovu sledećeg pravnog osnova: “Pristanak”
Pristanak možete povući u svakom trenutku.

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posetioca i string korisničkog agenta pretraživača kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizovani string kreiran od vaše adrese e-pošte (koji se naziva i heš) može biti dostavljen Gravatar servisu da se vidi da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Media

Ako otpremate slike na nasu veb lokaciju, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci veb lokacije mogu da preuzmu i izvuku bilo koje podatke o lokaciji iz slika na veb lokaciji.

Kolačići – Cookies

Ako ostavite komentar na našem sajtu, možete se odlučiti za čuvanje vašeg imena, adrese e-pošte i veb stranice u kolačićima. Ovo su radi vaše ugodnosti, tako da ne morate ponovo da popunjavate svoje podatke kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

If you visit our login page, we wilAko posetite našu stranicu za prijavu, mi ćemo postaviti privremeni kolačić da bismo utvrdili da li vaš pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pretraživač.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše podatke za prijavu i izbor prikaza na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama ekrana traju godinu dana. Ako izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako izmenite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i jednostavno ukazuje na ID posta članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih veb lokacija

Članci na ovom sajtu mogu da sadrže ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posetilac posetio drugu veb lokaciju.

Ovi veb-sajtovi mogu da prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na tu veb lokaciju.

Korisnici podataka

NE prosleđujemo, ne prodajemo, ne iznajmljujemo vaše podatke o ličnosti trećim licima.

Ukoliko zatrazite reset sifre(password-a), vasa IP adresa bice ukljucena u reset email-u.

Komentari posetilaca se mogu proveriti putem automatizovane usluge otkrivanja neželjene pošte.(anti-spam-servicess)

Zaštita podataka

Centar za rast i razvoj “Škola Života” štiti vaše podatke korišćenjem sledećih mera zaštite:
-Antivirus zaštita
-Sistem privilegija i rola

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju neograničeno. Ovo je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registruju na našoj veb stranici (ako ih ima), takođe čuvamo lične podatke koje oni daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, izmene ili izbrišu svoje lične podatke u bilo kom trenutku (osim što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Administratori veb lokacija takođe mogu da vide i uređuju te informacije.

Podaci vezani za Google Analytics i Facebook, čuvaju su u skladu sa politikom platformi Google Analytics i Facebook.

Centar za rast i razvoj “Škola Života” ne vrši automatizovano donošenje odluka i profilisanje.

Prava građana

Imate sledeća prava u vezi sa obradom vaših podataka o ličnosti:
-Pristup vašim podacima o ličnosti;
-Ispravku vaših podataka o ličnosti u slučaju greške;
-Brisanje vaših podataka o ličnosti;
-Prekid obrade vaših podataka o ličnosti;
-Odbijanje da se vaši podaci o ličnosti obrađuju;

Prava možete ostvariti kontaktiranjem Centar za rast i razvoj “Škola Života” na sledeće načine:
-E-mail-om skolazivota17@gmail.com
-Telefonom 064196-5050

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request Ako imate nalog na ovom sajtu ili ste ostavili komentare, možete zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo u obavezi da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Nadležni organ

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti na adresi Bulevar kralja Aleksandra 15, 11000 Beograd, Republika Srbija, mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.