Emocionalna pismenost

EMOCIONALNA PISMENOST  – je pismenost koja se zasniva na ljubavi i saosećajnosti, samoodgovornosti i svesnosti, empatiji, razumevanju i poštovanju. Emocionalna inteligencija definisala bi se rečenicom “ Ja osećam“.

Odnosi su odgovorni za najveće nevolje u našim životima ali i za najveća zadovoljstva, razlog su potencijalne radosti ali i bola a istovremeno su put ka samospoznaji i upoznavanju drugih, različitosti i svega onoga što nas obogaćuje i omogućava rast i sazrevanje.

Emocionalna pismenost omogućava da utičemo na naše odnose, da ih usmeravamo ka željenim ciljevima, da ostvarujemo duboke i zadovoljavajuće kontakte, ka ljubavi.

Ove radionice daju odgovore na pitanja kako se poštovanje i poverenje pretvore u povređenost i ogorčenje, izneverenost i razočarenje, kako se stvore emocionalni zidovi, kako postanemo žrtve ili zarobljenici svog emocionalnog sveta kao i rešenja, da kroz stvaralački pristup to promenimo, da izlečimo svoja srca iznutra, srušimo nevidljive zidove, oslobodimo se okova i vratimo ljubav i radost u svoje živote i shvatimo svu snagu slobode izbora.

Odnosi sa drugima su nezadovoljavajući?
Osećate se povređeno i razočarano?
Ogorčeni ste zbog nepoštovanja i nepriznavanja?
Često ste ljuti i kritični?
Nerazumevanje kao srednje ime?