RADIONICA – POBEDI TI ANKSIOZNOST

POBEDI TI ANKSIOZNOST znači krenuti putem realnosti, istine, ispravnog znanja o pravilima života, sebi i drugima. Polako, korak po korak, do zadovoljavajućeg cilja.

POBEDI TI ANKSIOZNOST znači naučiti preobratiti neprijatnost u prijatnost,uznemirenost u spokoj, zastrašenost u odlučnost i poraženost u uspeh. Naučiti kako postupati sa tom stoglavom nemani, kako je razumeti, razgovarati i urazumiti i na kraju je privoleti da ode ili kapitulira, da naš prostor prepusti nama, da ga uređujemo prema svojim vrednostima,mogućnostima i željama.

Radionice imaju za cilj da svako poveća nivo svesnosti o sebi, razume prave razloge i uzroke ovog stanja, da onda načini sledeći korak, rešava i razreši problem i zameni ga znanjem, sigurnošću, poverenjem i smislom, pravim snagama za dalji put kroz život, za zauzdavanje života i kretanje u pravcu koji mi želimo i kako mi želimo.

Radionice imaju za cilj preispitivanje uzroka i posledica anksioznosti, sagledavanja štete koju ona donosi nama i drugima. Koje su to teškoće sa kojima treba da se suočimo i savladamo ih? Koja dobra i sposobnosti nam donose novostečena znanja. Kako sve to sjedinjeno dovodi do rešenja problema i vraća nas na pravi i željeni životni put.

Prolazeći kroz različite nivoe suočavanja, svesnosti i stvarnosti, kroz razumevanje i otkrivanje novih istina i spoznaja, trasira se novi put, izlaz iz problema, nova i šira perspektiva života.

ANKSIOZNOST je verni pratilac visokih ličnih i poslovnih očekivanja, novog načina života koji je dinamičan, zahtevan, naporan i stresan. Postala je sastavni deo svakodnevice mnogih ljudi i sa njom se oni suočavaju i obračunavaju na sebi znane načine. Problem nastaje kada utiče ili sprečava normalnu funkcionalnost i postane dominantan aspekt života, kada prerasta u bolest koja nosi brojne probleme i gotovo se graniči sa invaliditetom.

Kako je razumeti i šta je anksioznost zapravo? Ona je zapravo signal, tačnije alarm koji upozorava da osoba nije više u stanju da potiskuje, trpi i kontroliše neka osećanja koja je do tada potiskivala. To mogu biti strah, stid, neprihvaćenost, zabrinutost, tuga, bes, mržnja, bespomoćnost, bezvrednost, usamljenost, inferiornost, besmislenost i sl. Signal je i da smo se našli pred problemom koji prevazilazi naše mogućnosti rešavanja, da nemamo razvijene sposobnosti za suočavanje sa takvom vrstom životnog zadatka ili izazova. Tada može da nastupi i panika, situacija dobija Šekspirovske razmere, “biti ili ne biti”, doživljava se kao pitanje života ili smrti. Tako se ulazi u začarani krug, u zamku gde se ne uočava lični manjak sposobnosti, nedoraslost, uzrok problema, već se fokus premešta na posledicu – paniku i tako se udaljava od rešenja problema. Život počinje da dobija neželjenu skučenost, smanjuje se, povlačenje postaje vodeća smernica, gotovo da više ništa ne prija ili nije važno, polako se odustaje od života i krajnji ishod je siromašan i prazan  život, paradoksalno,upravo ono od čega želimo da pobegnemo.

ANKSIOZNOST se možete prepoznati? Svako od nas brine o različitim stvarima, na neki svojstven način, pa samim tim, svako iskusi anksioznost na drugačiji način. Nešto je ipak zajedničko, da li su to uznemirenost podstaknuta ciklusom negativnih i neprijatnih misli, koje dalje vode do mišićne napetosti, ubrzanog rada srca i nesanice. Možda su to bezrazložne glavobolje, bezvoljnost, praćena osećajem mučnine? Ili vam je glava puna misli ali se osećate prazno, otupljeno, odsečeno od sveta uz povremene vrtoglavice i preplavljujući strah? Nervozni sa dominantnim osećajem bespomoćnosti, da nećete moći da se izbori sa posledicama uz smenu osećaja da možete da izgubiti kontrolu ili “puknute”, “eksplodirate” u trenutku.

ŠTA DOBIJATE KROZ OVE RADIONICE?

DOBIJATE informacije o brojnim pitanjima, nepoznanicama, preprekama, predrasudama. Šta je i zašto je takva anksioznost i u čemu je njena moć.

DOBIJATE znanje o tome koje su to faze kroz koje prolazite na putu rešavanja problema, koje zadatke i izazove treba da savladate, kako da izgradite odgovarajuća rešenja.

DOBIJATE način kako da upoznate sebe, ono što anksioznost pretvara u problem i bolest i da potvrdite slogan MOJA DIJAGNOZA NIJE ETIKETA: ONA ME OSLOBAĐA NEPOZNATOG.

DOBIJATE priliku da preuzmete odgovornost za svoj život, da ne budete u zavisnim odnosima, da sazrete i razvijete se kao biće i da imate vođstvo i kontrolu nad svojim životom.

KOME SU NAMENJENE OVE RADIONICE?

Osobama koje su osetile neprijatne posledice anksioznosti.
Osobama koje su ušle u začarani krug anksioznosti i ne znaju same iz njega.
Osobama koje osećaju pritisak da moraju i trebaju drugačije, bolje, jače, uspešnije.
Osobama koje osećaju mučninu, gorčinu, glavobolje i vrtoglavice, bubnjane u ušima i grudima.
Osobama koje osećaju preplavljujući strah, veliku zabrinutost, uznemirenost i nespokoj.
Osobama koje nemaju miran san, nemaju nadu i veru, punoću života.

DINAMIKA RADA

  • Program “Pobedi Ti Anksioznost” sastoji se od 12 radionica, svaka u trajanju od 90 minuta, jednom nedeljno, pružajući vam redovnu i kontinuiranu podršku tokom celog programa.
  • Zainteresovani polaznici mogu izabrati između dve grupe: jutarnje i popodnevne.
  • Opcija je i grupa tokom vikenda u zavisnosti od interesovanja.
  • Svi susreti će se odvijati putem Google Meet platforme, koja omogućava jednostavno povezivanje sa ostatkom grupe i interaktivno učešće u radionicama.

Krećemo u januaru, nakon praznika i nastavljamo tokom narednih nedelja, sve do završetka celokupnog programa.

CENA I PRIJAVA:

  • Cena programa “Pobedi Ti Anksioznost” iznosi 80 eura na mesečnom nivou, u trajanju od 3 meseca.
  • Otvorene su prijave za ovaj program, a grupe se trenutno formiraju. Požurite i rezervišite svoje mesto već danas, jer su broj mesta ograničeni kako bismo omogućili što kvalitetniji rad i individualizovanu podršku svakom učesniku.

Pridružite nam se u ovoj važnoj avanturi i zajedno koračajmo ka boljoj budućnosti. Rezervišite svoje mesto već danas! Za sve dodatne informacije i prijave, slobodno nas kontaktirajte na putem emaila na danijelaterapeut@gmail.com.

Vaša dobrobit je naš prioritet, i radujemo se što ćemo vam biti podrška na ovom važnom putovanju.