RADIONICA – ZAHVALNOST

– ZAHVALNOST – PUT KA SREĆI I BOGATSTVU –

ZAHVALNOST je definisana u rečniku kao svojstvo osećanja ili kao stanje zahvalnosti, koje stalnim izražavanjem procvetava u shvatanje da postižemo jedinstvo sa samima sobom i ispunjenost. Zahvalan, znači ispunjen milošću ili značajem. Sažimanjem stvara se jedan doživljaj – tiho blaženo zadovoljstvo.

ZAHVALNOST dolazi od našeg stava prema primanju. To je onaj oblik uvažavanja zbog koga naš dar ima pravu vrednost. Kada u stvari „ne primamo“ dar time što ga ne cenimo, tada on neće biti uspešno uručen. To nameće osećanje oskudice i bola i stvara doživljaj kao da nema ni blagostanja ni zadovoljstva – sve vredne stvari su nestale. Kao odgovor na to stvara se praznina i samoća.

ZAHVALNOST predstavlja jedan od najvažnijih produkata kapaciteta za ljubav i leži u osnovi poštovanja dobrote u drugima i sebi. Osoba može da doživi potpuno zadovoljenje samo ako je njen kapacitet za ljubav dovoljno razvijen, a zadovoljstvo je ono što oblikuje osnovu za zahvalnost. Ta iskustva zadovoljenja su osnova celokupne kasnije sreće i omogućavaju osećanje jedinstva sa drugom osobom, što znači biti potpuno shvaćen, što je osnova za svaki srećan ljubavni odnos ili prijateljstvo. Kasnije, zahvalnost oblikuje darežljivost, tako da pojedinac postaje svestan svog unutrašnjeg bogatstva i da može da deli svoje darove sa drugima, odnosno javlja se želja da se doživljeno zadovoljstvo vrati, što gradi kapacitet za kreativnost i delatnost.

ZAHVALNOST prema onome što imate ne znači skromnost i odsustvo težnje za nečim što još uvek nemate. Izražavanje zahvalnosti znači poštovanje onoga što imate i što vašem životu donosi radost, prijatnost i smisao. Na taj način se izgrađuje osnovno poverenje, poverenje prema drugima i jedinstveni doživljaj samopouzdanja, koje je temelj kasnijeg samoprihvatanja, ljubavi prema drugima i temelj nade -„verovanja u dostižnost žarkih želja, uprkos mračnim nagonima i besu kao sastavnim delovima postojanja”. Nada je najranija i najneophodnija vrlina koja je inherentna stanju biti živ. Ona i predstavlja temelj identiteta ličnosti. Identiteta ličnosti koji se kristališe oko uverenja „Ja sam ono što mi je dato”.

GETE je pred kraj svog dugog života rekao da bi od njega ostalo vrlo malo, kada bi vratio svima ono što duguje. „Sve što je vredno u vezi sa mnom načinjeno je od dobra koje su mi pružili ljudi u životu, a za koje sam imao dobar osećaj da prihvatim i zla koje su mi naneli u životu, a za koje sam imao dovoljno volje da oprostim: Naučio sam mnogo od svakoga čim sam postao zahvalan na snazi u meni koja mi omogućava da spoznam iskustvo iznad događaja.“

ŠTA DOBIJATE KROZ OVE RADIONICE?

DOBIJATE informacije kako da prevaziđete samosažaljenje, u koje svi često upadnemo. Kada cenite druge, to podiže lični nivo sreće. Kad god se osećate tako ili da niste cenjeni, dovoljno je da prebrojite sve što imate ili vam se lepo desilo i zadovoljstvo se vraća. Kako da vam zahvalnost ispuni srce dragošću i omogući vam da vidite istinu, dajući vam snagu da donesete ispravnu odluku i preduzmte odgovarajuće korake. Sa zahvalnim srcem možete da vidite najbolje u svakoj situaciji i u svakome koga sretnete i da dobijete od njih ono najbolje.

DOBIJATE znanje koje će da vas vodi ka dva divna rešenja u vašem životu.
– prvi ishod je vaš duboki osećaj radosti. Kaže se da će vam sreća umaći ako jurite za njom. Isto važi i za radost – ako je tražite radi nje same, nećete je naći. Ali, ako upražnjavate zahvalnost – živeći u svesnom zadovoljstvu, naći ćete da se radost pojavljuje spontano.
Drugi ishod je lično iskustvo izobilja i uspeha. To je princip da se „ono na šta obratite pažnju i proširi.“ Ako to radite, postaćete osoba koja se kreće kroz život zadržavajući ono najbolje i odbacujući ostatak kao nešto najprirodnije. Ovo izbacuje borbu iz svakodnevnog života, u ovom našem svetu i oslobađa vas da živite lakše. Tako što postajete prirodno zahvalni na onome što vam život daje, to se više oslobađate onih besmislica koje su vas kočile i umanjivale značaj vašeg postanka.

DOBIJATE način za usmeravanje koncentracije s negativnih situacija na one pozitivne. To je čin pri kome ste svesni onoga što primate i izražavate zahvalnost za to, a to rezultira zadovoljstvom.
Poznato je da negativne emocije (strah, ljutnja, očaj), služe za preživljavanje a da pozitivne emocije omogućavaju rast, odatle sledi:

nezahvalnost = nezadovoljstvo = nenapredovanje
zahvalnost = zadovoljstvo = rast = pozitivan odnos sa drugima

DOBIJATE priliku da se povežete sami sa sobom, univerzumom, bogom i drugim ljudima.

KOME SU NAMENJENE OVE RADIONICE?
Osobama koje žele promenu u svom životu i izlaz iz nezadovoljavajuće situacije,
Osobama koje žele snagu da pretvore izazove u mogućnosti, probleme u rešenja a gubitke u dobitke,
Osobama koje žele da koračaju putem ljubavi kroz saosećajnost, zahvalnost i davanje,
Osobama koje žele da nađu sebe, ljubav, prijateljstvo, izobilje i znanje, pre nego im život prođe,
Osobama koje žele da se sretnu sa izvanrednim dizajnom života.

DINAMIKA RADA

  • Program “Zahvalnost” sastoji se od 12 radionica, svaka u trajanju od 90 minuta, jednom nedeljno, pružajući vam redovnu i kontinuiranu podršku tokom celog programa.
  • Zainteresovani polaznici mogu izabrati između dve grupe: jutarnje i popodnevne.
  • Opcija je i grupa tokom vikenda u zavisnosti od interesovanja.
  • Svi susreti će se odvijati putem Google Meet platforme, koja omogućava jednostavno povezivanje sa ostatkom grupe i interaktivno učešće u radionicama.

Krećemo u januaru, nakon praznika i nastavljamo tokom narednih nedelja, sve do završetka celokupnog programa.

CENA I PRIJAVA:

  • Cena programa “Zahvalnost” iznosi 80 eura na mesečnom nivou, u trajanju od 3 meseca.
  • Otvorene su prijave za ovaj program, a grupe se trenutno formiraju. Požurite i rezervišite svoje mesto već danas, jer su broj mesta ograničeni kako bismo omogućili što kvalitetniji rad i individualizovanu podršku svakom učesniku.

Pridružite nam se u ovoj važnoj avanturi i zajedno koračajmo ka boljoj budućnosti. Rezervišite svoje mesto već danas! Za sve dodatne informacije i prijave, slobodno nas kontaktirajte na putem emaila na danijelaterapeut@gmail.com.

Vaša dobrobit je naš prioritet, i radujemo se što ćemo vam biti podrška na ovom važnom putovanju.