RADIONICA – PUT ŽENE

PUT ŽENE je put razumevanja problema psihologije ženstvenosti. Razumevajući svoj unutrašnji svet, cikličnost ženske prirode, šta je univerzalna srž žene, spoznaje se put samorazvoja.

PUT ŽENE je put na kome ona treba da uskladi svoju reproduktivnu, produktivnu ulogu i ulogu u zajednici.Ove radionice imaju za cilj preispitivanje koliko se žena udaljila od sebe same, svog identiteta i celovitosti. Koje su to teškoće i prepreke koje mora da savlada na svom putu ka žrelosti? Zrelosti, intelektualne, moralne, psihoseksualne i polne, koja omogućuje samosvojnu ličnost.

PUT spajanja polnosti, ljubavi i života u jedinstvenu celinu, donosi nove aspekte, mudrost i pobedu, ispunjenost i smislenost, izdizanje i dostojanstvo, trijumf života.Prolazeći kroz nivoe stvarnosti, koji se odnose i na spoljni, racionalni svet kao i na manje shvaćeni unutrašnji svet, razumevajući bit ženske prirode, dolazi se do rudnika obaveštenja i uvida, vanvremenskih i svevremenskih, do puta koji približava odraz i otkrovenje.

ŽENE su svesne da su se vremena drastično promenila i sa modernizacijom sveta modernizovala se i žena, pa se oslobodilo vreme i energija žene. Nastao je novi izazov, u šta ih uložiti i kako izbeći konflikt lojalnosti između uloge profesionalca, sa ulogama supruge, majke, domaćice. Odnosno, kako da žena uskladi svoju reproduktivnu, produktivnu ulogu i ulogu u zajednici. Kako istrajavati na tim vetrometinama, unutrašnjim kovitlacima i zahtevima života, ponekad dodirujući poriv za samoubistvom ili se povlačeći u svoj unutrašnji svet, tihovati i mirovati? Šta uraditi kada nam zaprepašćenja pomute mozak, kada nas nešto potpuno izbaci iz koloseka? Kako održavajući tako snagu i hrabrost, iz raskomadanih delića sebe, iz nepokretnog unutrašnjeg centra, kroz kreativni čin, prijemčivo za prave i dobre stvari, ponovo oživljavati svest o sopstvenoj jedinstvenosti i vrednosti. Pa zakoračiti i u nešto dublje ili nešto više, u neka samo nama znana ludila, u napade plača, periode odsutnosti ili periode kada se osećamo da niko na svetu nije bedniji od nas ili tražeći načine da se iskupimo za grehove i greške.

PUT ŽENE  je put zapitanosti “Da li mene neko razume”, “Brak…da li je to za mene, da li želim da se odreknem slobode i žrtvujem toliko toga za rad nečijeg nerazumevanja i nepoštovanja ili ste se posle faze zaljubljenosti i obećanog raja srele sa nepodnošljivom stvarnošću i brojnim razočarenjima, osećajući se izdano, iznevereno, samo i beznadežno? Možda ste gurale pod tepih ili se brzo i bolno suočile sa činjenicom da je brak, za vašeg muža, samo jedan od aspekata u životu a centralna vrednost vašeg života ili ste platile prometejsku cenu za odgovore koje ste hrabro zahtevale, za svoju svesnost? Možda ste, podvlačeći crtu, sumarno shvatile da je taj muškarac uništio vaše želje, snove, vizije pa i volju za životom? Koliko ste se puta pitale “Ko je ovo nepoznato biće i još polaže prava na moj život?”Da, to su suočavanja, na brojnim nivoima a svaki nosi skrivenu zamku, preobraziti ili uništiti? Preobraziti i pogledati na stvari kakve jesu, razumeti ih, prihvatiti i shvatiti da nam se to dopada, pa da donosi i zadovoljstvo.

PUT ŽENE je celoživotni zadatak, da prepoznaje dobro i loše i razvrstava bitno od nebitnog, zaobilazeći tako slepe ulice, ćorsokake i bespuća, krećući se putem usmerenosti ka onome što je vredno i što će joj omogućiti da bude svoja, zadovoljna i ipunjena.Tu si iiskušenja koja donose neizmerne mogućnosti, ne toliko šta izabrati, već da se to izabrano uradi dobro, da bude u ravnoteži sa ostatkom života i doprinese stabilnosti i blagostanju, a ne da napravi disbalans ili uruši postiguća i povuče život u sasvim suprotnom smeru.

Moć, moderni trend koji je zahvatio sve pore društva. Treba je osvojiti na svim poljima, a za ženu dodatno i po pitanju patrijarhalnog, takmičarskog i bezličnog društva u kome živimo. Moć je dvosekli mač i ukoliko se stekne previše, lako prelazi u zloupotrebu i nabujalost, koje su destruktivne i kao posledicu ostavljaju krš i lom a često i pustoš. Ukoliko se ne postigne dovoljno moći, ostaje se u infantilnom svetu, svetu pokorenosti i poslušnosti, nemoći i tuđe dominacije. Nameće se istina, da treba biti obazriv sa tom silom, ovladati njome na tih i nenametljiv, ženski način, ne po svaku cenu probijati se kroz život i bezglavo ući u bitku za moć, već mudro, bez trijumfa, onoliko koliko nam treba, žrtvujući nebitno i ono što nam nije nužno, zarad vrednijih i važnijih postignuća,  a pre svega zarad stvaranja i održavanja bliskih međusobnih veza, koje su nektar života svake žene.

Pored savladavanja brojnih iskušenja, zadatka i životnih izazova, žena treba da spozna i svoje snage, da ih pravilno ulaže ili povlači, raspoređuje, kako bi ih imala na raspolaganju na dugom životnom putu i da bi došla do onoga što je iznad svake lične dimenzije, ljubavi, prema sebi, drugima i svetu.

Na taj način, svaka od vas, znaće mnogo više o sebi i životu i moći će da izbegne brojne stereotipe, opasnosti i zamke ili da razreši one na koje je naišla. Tako može da odgovori na najdublje podstreke, što će obogatiti njen život, njene odnose sa drugima i njen doprinos društvu. Stvarajući nešto novo u sebi i oko sebe, dosežući tačno do onoga što joj je potrebno. Na ovom putu žena prevazilazi mentalitet žrtve i život u stilu “ili””ili” i nauči da živi “ili ovaki ali i onako”, onako kako njoj donosi mir i zadovoljstvo.

ŠTA DOBIJATE KROZ OVE RADIONICE?

DOBIJATE informacije o brojnim pitanjima, nepoznanicama, preprekama, predrasudama. Šta sve to čini ženu, kakav je to svet, šta su mu dubine a šta visine.

DOBIJATE znanje o tome koje su to razvojne faze kroz koje prolazi svaka žena, koji su izazovi i zadaci svake faze, šta to niste savladale pa pravi smetnju ili zastoj sada, kako da to prepoznate i razrešite, kako da nadoknadite propuste.

DOBIJATE način kako da upoznate sebe, zavolite sebe i taj posebni ženski svet. Da uobličite svoje snage i mogućnosti u dobrobiti, u vrednosti i učinite svoj život osmišljenim i radosnim.

DOBIJATE priliku da istražujete, otkrivate i uživate u jednoj uzbudljivoj avanturi. Da se razvijete u biće kakvo vi želite, da dođete do trijumfa života.

KOME SU NAMENJENE OVE RADIONICE?

 • Ženama koje su radoznale, znatiželjne, ljubopitljive i kreativne.
 • Ženama koje su nezadovoljne svojim životom.
 • Ženama koje žele nešto što daje punoću, smisao i radost postojanja.
 • Ženama koje žele da otkriju i izraze brojne aspekte svog bića.
 • Ženama kojima treba podrška ili žele da je pruže.

DINAMIKA RADA

 • Program “Put zene” sastoji se od 12 radionica, svaka u trajanju od 90 minuta, jednom nedeljno, pružajući vam redovnu i kontinuiranu podršku tokom celog programa.
 • Zainteresovani polaznici mogu izabrati između dve grupe: jutarnje i popodnevne.
 • Opcija je i grupa tokom vikenda u zavisnosti od interesovanja.
 • Svi susreti će se odvijati putem Google Meet platforme, koja omogućava jednostavno povezivanje sa ostatkom grupe i interaktivno učešće u radionicama.

Krećemo u januaru, nakon praznika i nastavljamo tokom narednih nedelja, sve do završetka celokupnog programa.

CENA I PRIJAVA:

 • Cena programa “Put zene” iznosi 80 eura na mesečnom nivou, u trajanju od 3 meseca.
 • Otvorene su prijave za ovaj program, a grupe se trenutno formiraju. Požurite i rezervišite svoje mesto već danas, jer su broj mesta ograničeni kako bismo omogućili što kvalitetniji rad i individualizovanu podršku svakom učesniku.

Pridružite nam se u ovoj važnoj avanturi i zajedno koračajmo ka boljoj budućnosti. Rezervišite svoje mesto već danas! Za sve dodatne informacije i prijave, slobodno nas kontaktirajte na putem emaila na danijelaterapeut@gmail.com.

Vaša dobrobit je naš prioritet, i radujemo se što ćemo vam biti podrška na ovom važnom putovanju.